donderdag 11 oktober 2018

Een relatiebreuk verwerken is pijnlijk

Een relatiebreuk verwerken is pijnlijk #Narcisme


Je voelt je enorm teruggeworpen op jezelf. Je steun en toeverlaat, je maatje is weg. Hij heeft besloten er een punt achter te zetten. Je ontmoette elkaar via het internet. Hij leek de prins op het witte paard. Maar helaas was het toch geen goud wat er blonk.
Je moet deze breuk nu verwerken. Ook al voel je dat het beter is, het doet zeer.  Alle leuke momenten flitsen als flashbacks door je hoofd. Wat was het op gezette tijden toch leuk, gezellig en knus. En wat een fijne schoonfamilie had je erbij gekregen.

Na zes jaar single zijn... eindelijk weer iemand om warmte en genegenheid mee te delen. Een klankbord, een sparringpartner, een steun en toeverlaat. Je voelde je completer, kon de wereld beter aan. Het spatte uiteen als een
zeepbel.
Je herinnert jezelf aan de 5 dingen die je kunt doen om gelukkig te zijn en blijven uit het artikel:

5 dingen die je gelukkig houden
  1. Actie ondernemen
  2. Afleiding zoeken
  3. Relativeren
  4. Accepteren
  5. Veerkrachtig zijn
Je besluit dat artikel maar weer eens door te gaan lezen.
Gelukkig vindt de schoonfamilie je zo lief dat ze contact willen blijven houden. Of exvriend dat nou wel of niet goedkeurt. Maar daar ga je niet op in want het helpt niet bij het verwerkingsproces.
Exvriend was meer een soort schaap in wolfskleren. Toen duidelijk werd dat je beslist niet wilde gaan samenwonen, werd je compleet nutteloos voor hem en wilde hij geen contact meer.
Je vermoedt dat hij borderline heeft, maar daar wil hij niets van weten. Je bent geen therapeut, psychiater of pschyoloog volgens hem. Dat klopt, maar alles wat je op internet leest aan gedragsvoorbeelden herken je. Het is alles of niets, hij is zeer zwart-wit, kan zomaar ineens erg boos worden en je voor slet, tyfushoer, stinkhoer of kankerhoer uitmaken. Iedere man die je groette als iemand zien waar je mee vreemdging. Het is net dr Jekyll and mr Hyde want hij heeft ook zeer lieve, zorgzame kanten en is erg behulpzaam. Van die kant hield je. Met die donkere kant viel echter niet te leven in jouw ogen. Ook zit hij in de schuldsanering. Iets wat je hem niet kwalijk neemt, maar wat je ook eng vond.
Tranen wellen op in je ogen, je had het anders willen zien, maar dit is kansloos.
Toch voelt het ook als een bevrijding.
Er rest niets anders dan te luisteren naar het liedje Find My Love van Fairground Attraction. Je lijflied. Waar blijft die man, waar je wel iets mee kan?
Uiteindelijk kom je er achter dat hij narcisme heeft en ben je blij er mee gekapt te zijn want 'bad company corrupts good character'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten