dinsdag 9 oktober 2018

Een lange afstandsrelatie... er wordt veel over geschreven... dat het moeilijk kan zijn, maar een relatie waarbij je op elkaars lip zit continu kan ook bijzonder lastig zijn. Het is maar net hoe je erin staat en wat je instelling en opstelling is. Een L.A.R. kun je zien als een probleem maar je kan het ook zien als een 'gegeven'. Als je om iemand geeft is welke relatie dan ook... samenwonen of op lange afstand van elkaar wonen, altijd de moeite waard. Ook al is de afstand wat onhandig.
Hier volgen tien tips om er goed mee om te gaan:
  1. Vertrouwen
    Je moet elkaar wel vertrouwen. Iedere relatie is op vertrouwen gebaseerd, zonder dat heeft je relatie geen fundament en staat het op drijfzand. Voortdurend wantrouwen en achterdocht hebben zal de relatie frustreren en dan kun je niet genieten van je relatie. Zolang er geen reden is, vertrouw dan je partner. Ga niet onnodig stressen en verkeerde aannames doen. Laat je ook niet gek maken door anderen die hun bedenkingen erbij hebben. Je hoeft jezelf niet te verdedigen.
     
  2. Communicatie
    Is er toch wantrouwen, zijn er twijfels praat er dan over. Bevestig je houden van, stel de ander gerust. Mocht je 100% zeker weten de relatie niet meer te willen voortzetten zeg dat dan eerlijk zodat je het netjes afsluit. Niet de ander aan het lijntje houden, emotioneel laten investeren en voor niets laten wachten.
     
  3. Geduld
    Je moet geduld kunnen opbrengen omdat je elkaar niet vaak ziet. Het is niet altijd makkelijk om naar elkaar toe te komen. Het kost tijd, geld en soms moet er ook oppas geregeld worden als er kinderen in het spel zijn.
     
  4. Begrip
    Heb er dus begrip voor dat het dus kan voorkomen dat je elkaar niet kunt zien. Of elkaar slechts in een kort tijdsbestek kunt zien.
     
  5. Liefde
    Je moet elkaar echt leuk vinden en van elkaar (gaan) houden. Dat is de motor van jullie relatie. Er moet sprake zijn van eerlijke en oprechte liefde.
     
  6. Inspanning
    Je moet wel moeite doen voor de relatie, het niet op zijn beloop laten, maar zodra het kan elkaar zien en laten merken dat je om elkaar geeft.
     
  7. Planning
    Probeer een samenzijn te plannen. Liefst een vaste planning waar zo weinig mogelijk van afgeweken wordt. Probeer een soort structuur te vinden naarmate de relatie vordert.
     
  8. Contact
    Blijf met elkaar in contact via Whatsapp, bellen, Skype, mail etcetera. Whatsapp is natuurlijk het makkelijkst. Houd elkaar op de hoogte van wat je doet. Probeer iedere dag verbinding te maken.
     
  9. Leven
    Zet je leven niet op pauze, maar wees zelfstandig, onafhankelijk en doe lekker je eigen ding. Dan gaat de tijd ook sneller. Thuiszitten wachten tot je je geliefde weer kunt zien heeft geen zin. Leef en blijf gewoon vrolijk en gezellig doen (tegen je lange afstandspartner).
     
  10. De wil
    Waar een wil is, is een weg. Als de liefde sterk genoeg is dan kan ook deze relatievorm op een goede bevredigende manier standhouden.
     
Eigenlijk gelden bovenstaande punten ook voor mensen die in een huis samenleven. Ook dan moet je blijven praten en contact maken. Veel stellen leven in dezelfde woning maar zijn mentaal toch verwijderd van elkaar.

Een lange afstandsrelatie heeft zijn pluspunten. Het blijft spannend, de sleur komt niet snel om de hoek kijken en als je van je vrijheid houdt, is het ideaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten