donderdag 11 oktober 2018

De Veiligheid van Vrouwen en Meisjes Outdoors En De Gevaren



Vrouwen
Er was een 25-jarige vrouw vermist en de politie was met man en macht naar haar op zoek. Familie en vrienden waren radeloos. Ze was aan een urenlange fietstocht begonnen en begaf zich op best wel afgelegen plekken. Haar goed recht, maar ik zou het zelf niet durven. Noem me paranoide, maar als vrouw zou ik me fietsend aas voelen. Er zijn nou eenmaal 'predators'. Menselijke roofdieren, meestal mannen die een vrouw in haar eentje zien op een plek met nagenoeg geen getuigen en hun kans schoon zien (roof, ontvoering, mishandeling, verkrachting, moord). Als vrouw 's nachts op pad gaan in je up moet kunnen, maar we wonen niet in een perfecte wereld.
Tips:
  • Als vrouw ben je kwetsbaar, zorg dat je iemand bij je hebt of reis overdag en veilig met openbaar vervoer. Laat iemand je ophalen/begeleiden.
  • Zorg voor beltegoed en een opgeladen telefoon en weet wanneer je 112 moet bellen
  • Blijf goed op je omgeving letten laat je niet afleiden door de telefoon
  • Ga niet liften
  • Zorg dat je je makkelijk uit de voeten kunt maken (denk aan geen hakken, geen langzaam vervoer zoals een fiets, volbepakte armen), wees fit
  • Word weerbaar, maar niet angstig
  • Heb een alarm bij je, iets wat veel geluid maakt, gillen kan ook
  • Leer zelfverdedigingstechnieken
  • Straal zelfvertrouwen uit, geen angst
  • Weet wanneer je moet vechten of vluchten
  • Wees niet overmoedig, neem niet te veel risico ('s nachts door steegjes naar huis lopen)
  • Er zijn apps die je kunnen helpen met je personal safety zoals de app Xpose

Meisjes
We moeten zuinig op onze meiden zijn (zonen ook trouwens). Niet angstvallig, niet krampachtig en zonder ze bang te maken. Maar wij zijn de ogen en oren van onze kinderen. Wij moeten ze bepaalde wijsheid meegeven. Ze beschermen en een vooruitziende blik hebben. Een moeder met een stadskind zal sneller moeite hebben met het feit dat een kind over afgelegen paadjes rijdt dan een dorpse moeder.
Het gaat honderd keer goed en misschien de volgende keer net niet. Er zijn dingen die gevaarlijk zijn gebleken in de media. Hier volgt een opsomming:
  1. Een twaalfjarig meisje rijdt van de manege naar huis in 2006 en wordt vermoord. Het is dus goed je kind op te halen of op te laten halen
  2. Een twaalfjarig meisje doet in 2010 de deur open voor de buurman en wordt vermoord. Het is dus goed om als je kind alleen thuis is het nooit voor iemand open te laten doen. Wie het ook is.
  3. Een driejarig meisje wordt in 2007 achtergelaten in een appartement in Portugal door haar Britse ouders die even zijn gaan eten. Ze wordt vermist. Het is dus goed om je kind mee te nemen of niet uiteten te gaan.
  4. Een zeventienjarig meisje gaat in 2007 stappen mist de laatste bus en wordt vermoord. Het is goed om zo'n meisje te vragen hoe ze denkt naar huis te komen en het liefste op te halen.
  5. Een zestienjarig meisje fietst in 1999 's nachts alleen naar huis en wordt vermoord teruggevonden in een weiland. Het is goed om zo'n kind op te halen en te escorteren naar huis.
  6. Een vijftienjarig meisje wordt buitengesloten van een feest, midden in de nacht staat ze op straat met een leeg mobieltje. Ze wordt vermoord teruggevonden. Het is goed om altijd een opgeladen mobieltje met desnoods de lader aan je kind mee te geven. Het nummer te vragen van de feestganger en het kind op te halen van het feest.
  7. In 1999 fietst een twaalfjarig meisje van Doorn naar Maarn. De afloop is vreselijk. Ze wordt gedood. Het was goed geweest als ze was begeleid.
  8. Veel meisjes worden online 'gegroomd' door online kinderlokkers. Sommigen laten zich verleiden tot naakt poseren voor de webcam en zelfs tot afspraken. Weet wat je kind doet online.
  9. In de Telegraaf.nl stond een verhaal van een vrouw die als 12-jarige door haar zwemcoach is misbruikt. De ouders lieten haar alleen met hem. Het is goed dat de Telegraaf regelmatig hierover schrijft. Ook werd een 13-jarig meisje misbruikt door een politie-agent die zich zogenaamd over haar ontfermde. Anderen werden misbruikt door een oom enzovoorts.
  10. Iris werd misbruikt door een man uit haar gastgezin (daar verbleef ze in verband met haar studie ver van huis).
Trieste zaken, en het is nooitmaar dan ook nooit de schuld van de ouders noch van de meisjes/vrouwen. Het blijft altijd de schuld van de dader, maar het is goed om voorzichtig te zijn met onze dierbare schatten, onze toekomst. Het is wikken en wegen tussen ze loslaten in de maatschappij en onder de vleugel houden. Laten we trouwens ook zeer zuinig zijn op onze zonen. Ook is het goed om als vrouw voorzichtig met jezelf te zijn.
Je loopt ook niet met een open tas rond waaruit je portemonnee slingert dus wees ook voorzichtig met jezelf.
Lees verder:
www.crime-safety-security.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten